Dzsuna ~ orosz, kontakt nélküli masszázs

Dzsuna ~ kontakt (érintés) nélküli, energetikai “masszázs”technika, amellyel a test energetikailag harmóniába kerülhet

A dzsuna története

Az 1980-as években kezdett el terjedni Oroszországban az alternatív gyógyászat, köztük az extraszenzorika. Jevgenyija Davitasvili, ma már Dzsunaként ismert bioenergetikus hölgy nevéhez fűződik ez a technika.

Dzsuna ápolónőként dolgozott Grúziában. A betegekkel való foglalkozás közben tűnt fel neki, hogy a vele való kontakt során a betegek jobban lesznek, hamarabb gyógyulnak. Felfedezte, hogy képes a kézrátétes gyógyításra.

Hamar híre ment ennek a különleges képességének. Ennek okán meghívták Moszkvába, hogy legyen Brezsnyev gyógyítója. Sok emberen volt lehetősége segíteni, daganatos betegeket és más krónikus betegségben szenvedő embereket segített vissza az életbe, ami előtt az orvosok értetlenül álltak.

Dzsuna a bioenergetikai diagnosztika és kezelés megalkotója. A technika egy kontakt nélküli “masszázs”, amely során a kezelt egyén energetikai rendszerével dolgozunk. Ezáltal harmonizáljuk a test energiáját, beindulnak a szervezet öngyógyító folyamatai.

A “masszírozott” területek

A technika alatt az asztráltestben és az étertestben dolgozunk. Ezeknek alkotói a csakrák és az aura.

7 fő csakrát ismerünk, ezeknek a fizikai testünkhöz köthető meghatározott helyei vannak. A technika során érzékelhetőek a csakrák megváltozott működései, így azokat korrigálni tudjuk.

A keletiek szerint az aura az élő és élettelen testekből kisugárzó, azokat fátyolszerűen körbevevő energiamezők összessége. A “masszázs” alatt az ebben lévő lyukakat, sérüléseket is érzékelhetjük, és kijavíthatjuk.

A csakrák és az aura

A csakrák

A szó szanszkrit eredetű, jelentése: kerék. A csakrák az energiatest energiaközpontjai. Ezeken keresztül veszünk fel és adunk le energiát. Forgó mozgást végeznek, emiatt néznek ki úgy, mint forgó kerekek, innen a nevük. A csakra mindig az óramutató járásával megegyező irányba forog energiafelvételkor, és ellentétesen, amikor energiát ad le.

Minden csakrának elsősorban biológiai funkciója van. A fizikai test megfelelő részének idegeivel áll közvetlen kapcsolatban. Az idegrendszeren keresztül látja el energiával és információkkal a szerveket, végtagokat és a sejteket is.

A 7 fő csakránk alulról felfelé haladva:

 • gyökércsakra ~ farokcsont területe
 • szakrális csakra ~ köldök és farokcsont között
 • napfonat csakra ~ köldök felett 2-3 ujjnyival
 • szívcsakra ~ mellkas közepe, szív területe
 • torokcsakra ~ nyak töve, gége területe
 • homlokcsakra ~ 2 szemöldök között, a homlok közepén
 • koronacsakra ~ fejtetőn

Az aura

Görög vagy latin eredetű szó, jelentése: szellő, levegő. A test körüli energiatér, amely körülveszi a fizikai testet, ember esetében tojás alakban, fátyolszerűen, egészséges felnőttnél általában 7 rétegben.

A páratlan számú rétegek (1, 3, 5, 7) határozott struktúrájúak, míg a párosak (2, 4, 6) állandó mozgású színes “folyadékok”. Minden egyes rétegének megvan a sajátosan rá jellemző színe, rezgésszáma, hullámhossza. A rétegek nem élesen különülnek el egymástól, hanem áthatják egymást.

Az aura alapvető feladata, hogy védelmet nyújtson a fizikai- és energiatestnek, másodsorban energiatartalékként szolgál. Mérete átlagosan 1-3 méter, de egyénenként eltérő, tudatosan fejleszthető, növelhető. Mérete, színei és a szinek tisztasága meghatározott jelentéssel bír.

Rétegei belülről kifelé haladva:

 • étertest – kékesfehér
 • asztráltest – színes
 • mentáltest – sárgás
 • felső asztráltest – rózsaszínes
 • felső mentális – sötétkékes
 • mennyei test – pasztell színű
 • spirituális test – arany-ezüst

Ami történik a testkezelés közben…

A kezelt személy energetikájával dolgozunk. A dzsuna energiáját maga a technika alkalmazása adja. Az energia minőségét érzékeljük és ez alapján dolgozunk velük.

Az energiát a kezelt személy energiatestében tapasztaljuk. Az energiatest (amit nem látunk) és a fizikai test (ami látható) teljesen össze van kötve. Minden egyes pontjukon kapcsolódnak és kölcsönhatásban vannak. Ami megjelenik az egyikben, átíródik a másikra és ott tünetet, lenyomatot okoz.

A “masszázs” megkezdése előtt tájékoztatjuk a vendéget, mi fog vele történni. Hogyan zajlik, mit érezhet, mire számíthat. Elsőként engedélyt kérünk a kezelendő személytől a végrehajtásra. Ha igent mond, ráhangolódunk a technikára, ő is, és a kezelő is. Az engedélyt nem csak a kezelendő személytől kérjük, hanem a felettes én-től is. Három szinten engedélyeztetünk: fizikai, szellemi, és asztrális síkon. Ha bármelyik elutasítja, nem hajtható végre a kezelés*.

A kezelés* ruhában történik, fekvő pozícióban. A három ‘igen’ után megkezdődik a “masszázs”. Összehangolódunk, ez alatt  szerezhetőek meg a test információi. A folyamat során megkeressük azokat a fizikai területeket, ahol diszharmóniát érzünk. Ha a kezelendő személy ismeri a saját elváltozásait, akkor is a teljes testet vizsgáljuk, hiszen találhatunk olyat, amiről ő nem tud még, illetve nem csak az adott területre van hatással a kezelés*. Eközben a vendég nyugodtan, csukott szemmel pihen.

Ahol érzékeljük a sérüléseket az energetikai testben, ott fogunk dolgozni. Ez a legtöbb esetben melegségérzetet okoz a vendég számára.

A masszázs hatásai

A dzsuna technika akár azonnal vagy 24 órán belül is ki tudja fejteni a hatását. Eleinte előfordulhat fáradékonyság, aluszékonyság a fizikai és az enrgiatest rendeződése miatt.  Tapasztalhatóak tisztulási folyamatok is a kezelés után.

A kezelés gyakorisága az adott betegség súlyosságától függ. Bizonyos krónikus betegségek esetén többszöri ismétlés szükséges. A kezelések* között pár nap szünet szükséges, hogy a tisztulási, helyreállítási folyamatok nyugodtan lezajlódhassanak és ne terheljük túl a kezelt személyt se.

Ha megtapasztalnád te is, kérj időpontot itt.

Kövesd tevékenységemet a facebook-oldalamon.

A dzsuna nem helyettesíti a modern orvoslást, gyógyító hatással NEM rendelkezik, a közérzet javulása történhet meg!!!

A dzsuna az egészségmegőrző technikák csoportjába tartozik, de orvosterápiás módszernek nem minősül. Semmilyen beavatkozással nem jár, közérzet és általános állapotjavító hatású.

*Kezelés: a kezelő nem gyógyít, a dzsuna nem orvosterápiás módszer. Csupán blokk oldás történik a kliens testén és ezzel segítem a szervezet öngyógyító rendszerének aktivizálódását. Ez a technika nem specifikus kórképeket vagy betegségeket kezel, de képes sok tünetre pozitív hatással lenni.

Az általam használt képek a Freepik ingyenes fotóletöltő oldalról származnak.