Köpölyözés – Dermato-Vákuum reflexológia

A Dermato-Vákuum Reflexológia a köpölyözés hivatalos elnevezése.

A bőrön keresztül végzett, vákuumhatással működő módszer, mely a reflexhatásokat használja ki. Hatásmechanizmusának alapja a Head-zóna elmélet, miszerint a gerincvelőből kilépő idegek bizonyos bőr-, izom- és szervterületeket összekapcsolnak, ezáltal a megfelelő bőr- és izomterület ingerlésével hatni lehet a hozzájuk tartozó belső szervekre.

Ősi terápiás eljárás

Ezt a technikát Mezopotámiában barlangrajzok is megörökítették már. Tibeti kolostorokban is évszázadok óta alkalmazzák. Széles körben alkalmazható, gyorsan ható, egyszerűen, biztonságosan használható, alkalmazható kezelési* technika.

Egy kínai közmondás szerint:

“Amit gyógyszerrel meg lehet gyógyítani, azt köpölyözéssel is meg lehet.Köpölyözéssel azt a betegséget is meg lehet gyógyítani, amit gyógyszerrel nem.”

A köpölyözés orvostudományi besorolása:

– Kínai modern orvostudomány (alapja a nyugati orvostudomány)

– fizikai gyógykezelés

– mechanoterápia része

A kezelés* hatásai közé tartozik, hogy lokális hatású, pozitív ingerhatással dolgozik, a kezelt területen a hajszálerek kitágulnak, vérbőség keletkezik, javul a nyirokkeringés. Ezen kívül méregtelenítő hatású, nyújtja, lazítja a szöveteket, izmokat, ettől növekszik az ízületek mozgathatósága.

A kínai hagyományos orvoslás szerint elvezeti a mérges energiákat, a rossz vért, salakanyagokat, szabaddá teszi az energiapályákat, helyreállítja a Yin-Yang egyensúlyt.

A köpöllyel történő kezelés* mindig nyomot hagy, ez a kezelés* szükséges és természetes velejárója. A kezelt terület kipirosodhat, véraláfutásos lehet, besárgulhat. Ezek a nyomok 3-7 napig megmaradnak. Ebben az időben az adott területen a szervezet öngyógyító folyamatai működnek. Amíg látszódnak a köpölynyomok, a kezelés* nem ismétlődhet, de más technika (pl. gyertyázás, masszázs) alkalmazható.

A kezelés* kivitelezése nincs korhoz kötve, az ellenjavallatok figyelembe vételével bárkinél alkalmazható.

Általában 10 alkalomból áll egy kezeléssorozat*, 2-3 naponta végezve, a szervezet reakciójától függően. A 10 alkalom után 14 nap pihenőt tartva a kezeléssorozat* újrakezdhető.

A vendég érkezése után beszélgetéssel tájékozódom az állapotáról, panaszairól. Az elmondottak alapján kiválasztjuk a megfelelő kezelési módszert, átbeszéljük a kezelés folyamatát és módját. Beleegyezése esetén elkezdjük a kezelést*. A technika jellegéből adódóan szükséges, hogy a vendég fehérneműig vetkőzzön. Időtartama kb. 40-45 perc alkalmanként.

 

*Kezelés: a köpölyözés nem orvostechnikai beavatkozás. Semmilyen gyógyító jellegű beavatkozást nem végzek, de a kezelés, az érintett testrészek stimulálásának köszönhetően öngyógyító hatást eredményezhet. A kezelés tehát egy panaszokat okozó, korábban kialakult nem kívánatos állapot kedvező irányú befolyásolását jelenti, jó irányú változás létrehozása a testben, fizikai közérzet javításának céljából.


Az oldalamon használt képek a pixabay fotóletöltő oldalról származnak.