Nyirokmasszázs

A nyirokdrenázs (nyirokmasszázs) olyan speciális masszázsfajta, amely javítja a nyirokelfolyást; rendszeres alkalmazása megszünteti a szöveti nyirokpangást.

A nyirokdrenázs aktiválja az immunrendszert

Serkenti a salakanyagok elszállítását, így hozzájárul a sejtek és szövetek regenerálódásához, csökkenti a gyulladáskészséget, elősegíti meglévő gyulladások, sebek gyógyulását.

Dr. Emil Wodder 1932-ben kezdte a nyirokrendszer tanulmányozását és a kézi nyirokmasszázs módszerének kidolgozását. Dr. Wodder koppenhágai születésű, itt végzett orvosi, biológiai, pszichoterápiás és dietetikai tanulmányokat. Hazánkban Prof. Dr. Daróczy Judit dolgozta ki a krónikus nyiroködéma kezelésének elveit.

Az erős immunrendszer bázisát a jó nyirokáramlás és a nyirokcsomók helyes működése képezi. A nyirokcsomó a szervezet első védelmi vonala, védőbástyája, így fontos, hogy megfelelően tudja feladatát ellátni. A nyirokdrenázs alkalmazásakor a kötőszöveti folyadékra hatunk. A vérnél visszaszívás történik, a nyiroknál továbbtolás.

A nyirokmasszázs igazán akkor hatékony, ha rendszeresen végezzük. Egy kezelés nem elég! Minimum tíz kezelésre van szükség ahhoz, hogy a folyamat beinduljon és a méregtelenítés hatékony legyen. Annál hatékonyabb, minél kevesebb idő telik el 2 kezelés között. Prevencióra heti egy alkalom mindenképp ajánlható, de komolyabb probléma esetén akár napi szinten is alkalmazható.

A nyirokmasszázsnál a kezelt testrész mindig szabadon van, esetleg masszázslepedővel fedve. Indokolt esetben szükséges lehet, hogy fehérneműig levetkőzz.

A kezelés mértéke mindig a vendég állapotától függ.


*Nyirokmasszázs: nem orvostechnikai beavatkozás, de orvosi javallatra is történhet. Kézzel végzett eljárás, speciális keringést javító fogások segítségével. A masszázs során semmilyen gyógyító jellegű beavatkozást nem végzek, de a kezelés, az érintett nyirokkeringés tonizálásának köszönhetően állapotjavító hatást eredményezhet. A kezelés tehát egy panaszokat okozó, korábban kialakult nem kívánatos állapot kedvező irányú befolyásolását jelenti, jó irányú változás létrehozása a testben, nyirokkeringés javításának céljából, egy speciális masszázstechnikával. De a keringésbe semmilyen testen belüli formában nem avatkozunk be, csupán külső hatást érünk el a masszázs segítségével.

A masszőr nem gyógyít, csak nagy alázattal és szeretettel kíséri végig vendégét a gyógyulás felé vezető úton. A gyógyítást a szervezet öngyógyító rendszere végzi el!


Az oldalamon használt képek a Photostock fotóletöltőről származnak.