Kinesio tape

A tapasz nem tartalmaz semmilyen gyógyszerészetileg aktív anyagot (hatóanyagot), hatását a megfelelő helyre, megfelelő feszességgel és módon történő felragasztása adja.

Mozgásszervi problémák holisztikus megoldása

1979-ben Dr. Kenzo Kase kidolgozott egy speciális eszközt és technikát az izom kezelésére. A Kinesio tape* egy különleges minőségű pamut szalag, akril ragasztóréteggel ellátva. Tulajdonságait tekintve a szalag nagyban hasonlít az emberi bőrre. Ennek köszönhetően 3-7 napig is a bőrön maradhat. A szalag víz- és légáteresztő, a ragasztó speciális felhordási formájából adódóan. Ez utóbbihoz szükséges a felkészült, a technika alapos ismeretével rendelkező szakember.

A kineziológiai szalag a megfelelő rögzítés mellett lehetővé teszi a teljes mozgást. A szalagot a sérült izom felett, mellett alkalmazzuk, de mindig kerülni kell a gyűrűszerű elhelyezést, amely a keringés lelassulásához vezet.

Kinesio tape 4 fő funkciója

  • az izmok támogatása,
  • izomláz, görcsök csökkentése,
  • aktiválja az endogén fájdalomcsillapító rendszert,
  • korrigálja az ízületi problémákat, segíti a nyirokáramlást

A Kinezio tape-pel rögzített területen, ahogy mozog a szalag, az alatta lévő bőr, kötőszövet (vagy fascia) az izmok és az inak is mozognak. A szalag megemeli kissé a bőrt és a kötőszövetet, biztosítva ezzel a rétegek közötti nyirokáramlást, tisztítva a gyulladt szövetet.

Felhelyezés előtt a bőrt meg kell tisztítani a szennyeződésektől, krémektől, olajoktól, hogy maximalizálni tudjuk a tapadást. A panaszos terület legyen leborotválva, vagy csak kis mértékben legyen szőrös. A kineziológiai tapaszra kiegészítő kezelésként tekintünk. Bár hatása önmagában is érvényesül, rendkívüli hatékonyságot más terápiás eljárásokkal együtt alkalmazva mutat.

Általában 5-7 napig viselik a vendégek, függően a felhelyezés helyétől. A jó minőségű szalag nem ázik le könnyen. Cserélni csak igény szerint kell. A felhelyezett tapasz a fentlétig fejti ki a hatását, ha a vendég kéri, újabb tapasz felhelyezése is lehetséges.


*Kinesio tapasz: nem tartalmaz semmilyen gyógyszerészetileg aktív anyagot, nem orvostechnikai beavatkozás.


Az oldalamon használt képek a Photostock fotóletöltőről származnak.