Tudtad-e… Hogy nem kell egyedül szenvedned?

Tudtad, hogy amikor valamilyen mozgásszervi gonddal küzdesz, van lehetőséged plusz segítséget igénybe venni ahhoz, hogy mihamarabb jól érezd magad?!

Biztosan te is tapasztaltad már, hogy amikor valamilyen mozgásszervi blokkod, esetleg gerincbántalmad van, az orvosi segítségnyújtás annak ellenére sem hozza el a kívánt eredményt, hogy mindent maximálisan megtesznek érted. Máskor pedig a rendelkezésre álló lehetőségek korlátoltak, hisz mindannyian ismerjük a hazai egészségügyi szolgáltatásokat. Írom mindezt semmiképp sem ledegradáló éllel, pusztán csak reflektálva az ellátás kereteire, és korlátaira.

Előfordulhat tehát, hogy sokkal több mindent kaphatnál, mint ami rendelkezésre áll.

A lassabb javulás lehetséges okai

Ez sok mindentől függhet!

  • Például szerepe van ebben a segítséget adó személynek. Mindannyian ismerjük azt az érzést, amikor valakit meglátva borsózik a hátunk, pedig még egy szót sem váltottunk vele. Ez komoly gátló tényező lehet, ha ilyen embertől kell segítségre számítanunk. Ez nem valamiféle rosszindulatú jelenség, egyszerűen van, amikor nem passzol egymáshoz a segítő és a segített személye, és ez kihat a gyógyulási folyamatra.
  • Ugyanilyen gátat okozhat a javulásunk útján, ha nem kapunk elegendő figyelmet attól, aki segíteni hivatott a bajunkon. Ugye ismerős a futószalag-effektus? Megjelensz a várva várt időponton, és a személy, aki a kezelést végzi, robotszerűen dolgozva, unott arccal várja a munkaidő végét. Téged észre sem vesz, rutin kérdésekkel, rutin megoldásokat ír fel számodra. Sajnos olykor belebotlunk olyan gyógyítókba, akik kiégtek a munkahelyükön, és nem hivatást, hanem pusztán csak egy feladatot látnak már el. Meg lehet érteni, amikor valaki elfárad a sok évtizedes segítői munkájában, de ez neked nem vigasz, amikor fájdalommal küzdesz, és nem figyelnek rád.
  • Az is lehet, hogy az elérhető kezelési mód nem tart elég hosszú ideig, hogy kifejthesse a hatását. Bizonyos szférákban, csak limitált a díjmentesen elérhető terápiás eljárások száma. Ilyenkor hajlamosak vagyunk azt hinni, megoldhatatlan a problémánk, sose lesz ez már jobb. Így te is csalódásként élheted meg az egész folyamatot. Pedig csak annyi történik, hogy nem tudtál elég hosszan kezelésre járni. Márpedig azt valamennyien tudjuk, hogy ha valami hosszú időszak alatt alakult ki, annak legalább annyi időre van szüksége a gyógyuláshoz is (ha nem többre).

Mindez nem jelenti azt, hogy nincs számodra segítség! A „kicsit jobb” az sajnos nem az „elég jó”!!! Épp ezért ne elégedj meg azzal, amit az elérhető ellátás során kapsz.

Nem kell ezzel a problémával leélned az életed hátralevő részét, csak szükséges egy kicsit komplexebben gondolkodnod.

Ne törődj bele az állandó fájdalomba, tudd, hogy emberi jogod a fájdalommentes élet!

Közös feladatunk van

Az általam megtanult technikákkal sok hasonló problémán tudunk együtt javítani. Igen, együtt! Te és én! Az orvosi terápiás javaslatok mellett, kiegészítő kezeléseket nyújtok számodra, csak tudd, hogy minden mozgásszervi jellegű probléma megoldása sosem egyetlen emberen, hanem egy csapaton múlik! Bármit is tapasztalj az ellátórendszer részéről, amellett szükséged lehet még másokra is. Az orvos diagnózist állít fel, és tüneti kezeléseket fog számodra elérhetővé tenni. Az okok feltárását több orvos (szakterület) együttműködése, és maga a terápiás út fogja elhozni számodra.

Tehát ha például épp most tudtad meg, hogy gerincsérv-gyanús vagy, esetleg a csonttörés utáni rehabilitáció nem hozta meg a várt eredményt és még mindig dagad, nem úgy mozog az érintett végtagod, mint előtte, akkor keress bátran! Segítek!

Találd meg a téged komplex módon támogató csapatod minden tagját! Kezdve a szakorvosoktól, a gyógytornászokon, fizikoterápiás asszisztenseken át, egészen a korrekciós segítőkig (mint én).

Érdeklődj, foglalj időpontot most itt!

Szeretettel várom a hívásod, vagy az üzeneted kérdés esetén.


Az oldalamon használt képek a pixabay.com fotóletöltőről származnak.