Tudtad-e, hogy már az első jelnél van segítség?

Tudtad-e, hogy ma már az időben felismert és segítséggel, gyógymódokkal, kezeléssel ellátott betegség és tünet megszüntethető vagy minimálisra csökkenthető?

Régen és ma…

Több idős vendégem van, évek, évtizedek óta fennálló problémákkal. Elmondhatjuk, hogy ők a mindennapok harcosai. Mindnek megvan a saját életútja, ki így, ki úgy nézett már szembe sokféle kihívással. Fizikai vagy akár lelki síkon is. Ott hordozzák magukban, a testükben, a lelkükben ezeket a lenyomatokat, akár mindennap emlékezve az átélt eseményekre. Napjainkban, a ma élő középkorú, esetleg a fiatalabb korosztályba tartozó emberekkel sincs ez másképp. Bár generációk vannak közöttük, egy valamiben mind hasonlítanak: mindenki viseli a testi-lelki billogjait a megéléseinek.

A rákkal kapcsolatban halljuk a legtöbbször: az időben felfedezett, diagnosztizált és kezelt rákos, daganatos megbetegedés nagy eséllyel gyógyítható! Nem kell belehalni! És az elmúlt évtizedek igazolásai bizonyítják is ezt az állítást. Mondok egy meghökkentő dolgot: ugyanez igaz bármilyen gerincproblémára, mozgásszervi blokkolódásra. Ha az első – felismert-problémát a megfelelő szakemberek és a beteg kezelésbe veszi és nem azt gondolja: “majdcsak elmúlik”, akkor nem lesz belőle súlyosabb, nehezebben kezelhető, hosszadalmas, erős fájdalmakkal teli tünetegyüttes.

Ok és okozat

Kevesen tudják, hogy a testünkben is minden mindennel összefügg. Akinek van gerincbántalma, az pontosan tudja, hogy egy súlyos gerincsérv fennállásakor akár vizelettartási probléma, férfiaknál esetleg merevedési probléma is kialakul. De ugye tudjuk, hogy a gerincsérv se tegnapról mára alakult ki? Talán emlékszünk az első reccsenésre, amikor épp egy nehéz tárgyat akartunk arrébb cipelni. Ott volt az első jel, amit nem vettünk elég komolyan. Ha azt akkor helyrehozatjuk a megfelelő helyen a megfelelő szakértelemmel, ma nem kellene gerincsérvvel küszködnünk. Azt sem mondják el – legalábbis nekem senki sem mondta annak idején-, hogy a várandósság után, amikor megszületik a baba és az édesanya pocakjából kiköltözik a pocaklakó, megfelelő regenerálódás után érdemes a tehercipeléstől túlhajlott gerincünket helyreigazíttatni és azt odafigyeléssel megóvni a helyes pozícióban. Legalább ennyire fontos lenne a testünk üzenetére hallgatni. Mindig, amikor a lelkünk ellen cselekszünk, a testünk a megfelelő helyen jelez.

Ha túl sokat agyalunk egy problémán, a fejünk előbb-utóbb belefájdul. Ugye ismerős?

Ha valaki hirtelen elveszíti a munkáját, esetleg a magánéletében is súlyos problémái vannak, derékfájása biztosan lesz hamarosan. Veled is ez történt?

Aki olyan, folyamatosan fennálló élethelyzetben van, hogy nem mondhatja el, amit gondol, annak nem sokára torokgyulladása lesz. Neked is szokott lenni?

Merjük magunkat meghallani

Ma már az egyre jobban elterjedő, orvosi, gyógyszeres kezeléseket kiegészítő alternatív gyógymódok és technikák test és lélek szintjén nagyon sokat segíthetnek a tünetek, a betegségek kezelésében. Kell, hogy őszinték legyünk magunkkal! Keressük meg azt a segítőt, akár többet is, aki a mi igényünk szerint tud minket támogatni az egész-ségünk visszaszerzésében, helyreállításában! Ha már ebben a korban élünk, ahol egyre több és többféle lehetőség adott, ne söpörjük a szőnyeg alá a problémáinkat! A ma idős korosztályának még nem voltak ilyen esélyei. Használjuk ki, ami elérhető a számunkra! Ne várjuk meg, amíg már 2-3 vagy akár több tünetünk is van! Kérjünk segítséget már az elsőnél!

És halljuk meg testünk üzenetét! Ne nyomjuk el a szavát, amikor jelzi, hogy baj van. Ő még időben szól. Csak rajtad múlik, meghallgatod-e.

Neked mi volt a tested első üzenete?

Ha hozzám eljössz, én figyelek majd rád. Rád is és a tested üzenetére is. És ha te nem is érted pontosan, mi zajlik benned, ketten együtt, te és én dekódoljuk a testjeleket. Közösen, együtt felszámoljuk a gátló tényezőket!
Én a testi tünetek javításában tudok segíteni, Nia pedig egészség coachként a lelki blokkok oldásában tud hathatós segítséget, támogatást nyújtani.

Keress bizalommal itt


Az oldalamon használt képek a pixabay.com fotóletöltőről származnak.