Integrált manuálterápia

Biztonságos megoldás az ízületi problémák enyhítésére. Az integrált manuális terápia során a kötőszövettel, más néven fasciával dolgozunk. A kötőszövet az izmokkal és csontokkal együtt mozduló szövettípus.

Speciális ősi gyógytechnika

A történelem kezdetén minden népcsoportnál megtalálhatóak voltak a csontok helyrerakását célzó kézmozdulatok, speciális fogások, melyek a gerinccel, végtagokkal kapcsolatos panaszokat, fájdalmat szüntették meg, vagy legalábbis enyhítették. Az évszázadok során a technikai kivitelezés egyre finomodott és sokféle irányzat alakult ki.

Ez egy komplex módszer, amelynek technikai alapja az állapotfelmérés, a mozgásblokkok lokalizálása és megfelelő csoportba sorolása, valamint a felismert elváltozásra adott lokális és összetett kezelés* speciális fogásokkal. A kezelés* célja a funkcionális ízületi blokk megszüntetése, a következtében kialakuló fájdalom mérséklése*, megszüntetése*, izomtónus helyreállítása, letapadt, beszűkült inak felszabadítása, normál ízületi mozgás helyreállítása, mozgásbeszűkülések megszüntetése.

Sikeres blokkoldás eredményeként 2-3 nap alatt megszűnik a fájdalom és a mozgáskorlátozottság. A kezelés utáni napon az eredeti fájdalmat izomláz szerű fájdalom válthatja fel. Visszatér a mozgásterjedelem, megszűnik a duzzanat, fájdalom, keringési zavar. Visszatér az ízületre jellemző ízületi játék, az ízület passzív mozgatása már nem jár fájdalommal.

Akut esetben egyetlen kezelés* is sikeres lehet, szükség esetén 1 hét múlva ismételjük a kezelést. Visszatérő blokkok esetén 4-6-8 hetente ajánlatos ismételni, ameddig a panaszok fennállnak.

Egy kezelés* körülbelül 40 perces. Állapotfelméréssel kezdődik, ezt követi a célzott kezelés*. A gerinc állapotát felsőruházat nélkül lehet a legalaposabban felmérni. A kezelés* fehérneműben, masszázslepedővel letakarva történik, kezdetben lazító-oldó masszázzsal, krém vagy olaj használatával.

A kezelés mértéke mindig a vendég állapotától függ.


*Manuálterápia: a latin manus = kéz szóból ered, kézzel végzett kezelést jelent. A terápiás szótoldalék nem foglal magában orvosi gyógyterápiás, sem pszichoterápiás kezelést. A manuálterápia nem csontkovácsolás, inkább a gerinc, medence statikájának helyreállítására tett kézzel végzett törekvés, eljárás, speciális fogások segítségével.

*Kezelés: az Integrált manuálterápia nem orvostechnikai beavatkozás. Semmilyen gyógyító jellegű beavatkozást nem végzek, de a kezelés, az érintett testrészek helyrekerülésének köszönhetően öngyógyító hatást eredményezhet. A kezelés tehát egy panaszokat okozó, korábban kialakult nem kívánatos állapot kedvező irányú befolyásolását jelenti, jó irányú változás létrehozása a testben, fizikai közérzet javításának céljából.

*Fájdalom mérséklése, fájdalom megszűnése: a kezelés során semmilyen célzott orvos terápiás (sem beavatkozás, sem gyógyszeres kezelés) fájdalomcsillapítás nem történik. A kezelés során alkalmazott mobilizációs fogásokkal feloldom, ellazítom a görcsös, bemerevedett, mozgástartományban beszűkült testrészeket, így a támasztó- és mozgatórendszer akut és krónikus elváltozásainak fájdalma a feloldások miatt, önmagától csökken.


Az oldalamon használt képek a Photostock fotóletöltőről származnak.